2009. augusztus 1., szombat

Étrendje

A görények ragadozók, természetes étrendjük csak a zsákmányállatokból (hús, csontok, belek, bőr, szőr, egyebek) áll. Képtelenek megemészteni a növényi táplálékot.

Nagy választékban kaphatók görénytápok az állatboltokban. Macska- vagy kölyökmacska-eledel is megteszi, feltéve, hogy biztosítja a görény anyagcseréjéhez szükséges proteint és zsírt. Ennek ellenére a macskatápok nem biztosítják tökéletesen a görények táplálását, a kifejezetten görények részére készült tápok jobbak. Az ideális görénytáp 32-38% proteint, és 15-20% zsírt tartalmaz, és a három fő összetevője hús alapú.

A görények általában imádják az édességet, mint a mazsolát, banánt, mogyorókrémet és a gabonapelyheket. Ilyesmit nagyon ritkán szabad csak nekik adni, ha egyáltalán adunk, mivel magas cukortartalmuk cukorbetegséget vagy más problémát okozhat. Az állatorvosok azt ajánlják, hogy egyáltalán ne adjunk ilyesmit a görénynek, mivel ismert, hogy szeretik elrejteni az élelmet. Lehetséges, hogy felhalmoznak egy nagy adag mazsolát, és egyszerre fogyasztják el, ami komoly egészségi kockázatot jelent.

A tejszínhab és egyéb édességek hasmenést és egyéb tüneteket okozhatnak, oda kell figyelnünk arra, hogy mit és mennyit adunk kis kedvencünknek.A nyers csirkecombot vagy szárnyat nyugodtan oda lehet nekik adni.Lényeges hogy egy kis só tartalmú ételt sem szabad nekik adni ,mert toxikus hatással lehet rájuk.

Több görény-gazdi egyszerűen húst ad a görényeinek. Ez állhat csirkéből, belső szervekből, csontokból, és teljes zsákmányállatból, mint egerek vagy patkányok. Ez Európában elterjedtebb, de már az USA-ban is terjed, mivel aggódnak a görénytápok magas cukor és szénhidrát tartalma miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése